Милена Чолакова: Голяма част от учителите в гимназиален етап искат присъствено обучение

снимка: БНР

Голяма част от учителите в гимназиален етап в Сливенска област желаят присъствено обучение. Това е информацията, която съм получила след разговори с директорите на учебните заведения, съобщи Милена Чолакова-началник на РУО Сливен. „Такава е нагласата, другото, което се забелязва е, че голяма част от учениците в гимназиален етап пожелание носят маските си и в час“, коментира още тя.

По думите й, няма безрискова среда, но на този етап няма друго училище в Сливенско, което да буди притеснение и да се очаква пълно преминаване към обучение от разстояние. Вчера бе взето решение учениците от Националната художествена гимназия „Д. Добрович“ в Сливен да преминават към онлайн обучение за срок от 10 дни, временно ще се обучават онлайн и учениците от 5 до 7 клас в ОУ „Найден Геров“ в село Гавраилово, а в Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Н. Неделчев“ се преминава към присъствено обучение на 50 процента от учениците, с редуване.

„Ние постоянно следим ситуацията със заболели и с грипоподобни симптоми, там където имаме покачване на броя веднага училището прави нужните действия за вземане на решение на педагогическия съвет, но за сега, дано така и да бъде, положението е спокойно“, допълни Чолакова.

От общо 4 500 работещи в сферата на образованието към вчерашна дата има 18 педагози с положителен PCR тест и четирима служители от непедагогическия персонал. „Това е малък процент, но всички тези мерки с цел по-малко взаимодействие на ученици ги вземаме превантивно, имайки предвид, че областта попада в червената зона“ подчерта още тя.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук