Милена Чолакова: 86 % от училищата в Сливенско започнаха дистанционно обучение

86 процента от училищата в област Сливен вече са започнали дистанционно обучение. Това съобщи Милена Чолакова, началник на Регионалното управление на образованието Сливен. Коя от платформите и как да се провежда обучението се определя от директорите на учебните заведения, посочи още тя. Тя призова родители и ученици към търпение, защото заради голямото натоварване част от обучителните платформи работят по-бавно или блокират. В някои от училищата, където все още не е решен проблемът с електронното обучение, материалите ще се доставят от дежурен учител или медиатор. Милена Чолакова бе категорична, че заради принудителното прекратяване на учебния процес няма да има съкращения на педагогически персонал. Директорите по своя преценка ще решат дали тези, които не са ангажирани с учебния процес ще бъдат пуснати в отпуск, или ще бъдат заети по някакъв начин.

Чолакова припомни, че РУО – Сливен вече разпространи препоръки до учениците и техните родители, с които да подпомогне дистанционното обучение. Сред тях са родителите да следят постоянно информацията, която се изпраща от учителите и да се осигури тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал.

Освен това от РУО – Сливен припомнят, че трябва да се ограничи максимално достъпа до обществени места, в които има струпване на хора, да се избягва физическия контакт, да се спазва добра лична хигиена и др и учениците да използват времето у дома за упражняване на преподадени вече уроци, както и за запознаване с ново учебно съдържание.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук