Министерството на културата ще финансира РИМ Сливен за теренни поручвания в Струпец и Научене

Министерството на културата ще финансира РИМ Сливен за теренни поручвания в Струпец и Научене. Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“- Сливен е спечели нов проект за теренни археологически проучвания в землищата на двете. За провеждането на изследователската дейност целева финансова подкрепа ще бъде предоставена от страна на Министерството на културата.

Целта на теренните проучвания, които ще се проведат през есента на 2019 г., е издирването на археологически обекти, точното локализиране границите на регистрирани по-рано обекти, както и определянето на вида и хронологията на обходените обекти въз основа на събрания подемен материал.

Събраните данни ще бъдат въведени в Автоматизирана информационна система „Археологическа карта на България“, а освен в научните доклади, резултатите от теренните археологически проучвания в землищата на Струпец и Научене ще бъдат публикувани в издания, достъпни за обществеността, с цел популяризирането на културно-историческото наследство на Сливен и региона.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук