Министър Боил Банов: Над З млн.лв. за музикалното училище в Котел и увеличаване на субсидията за ДКТ Сливен

„Ще търсим балансирано решение по въпроса с читалищата и техните искания да не бъдат вписвани в Търговския регистър, всичко е въпрос на логика и преговори“, съобщи при посещението си в Сливен днес министърът на културата Боил Банов. Припомняме, че причината за недоволството на читалищните дейци е нова нормативна реформа. Промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари задължават и читалищата да имат лице/лица, отговарящо за конкретните мерки по следене на финансовите операции. „Не мога в момента да кажа как точно ще се реши въпроса, това е нормативна база, в близките дни ще организираме среща и ще се вземе решение“, посочи още той.

По време на визитата си в Сливен в навечерието на 24 май, той посочи още, че НУФИ „Ф. Кутев“ ще получи над 3 млн.лв. за ремонтни дейности.

Министърът определи като много добра съвместната работа на Община Сливен и Министерството на културата. „Културните институции – и държавните, и общинските – работят много сериозно, и това ме радва. Културата и изкуството в Сливен винаги са вървяли напред и са дърпали града“, коментира още Банов.

Той похвали кмета Стефан Радев за предложението, което ще въде внесено и ще се разглежда на сесията на Общинския съвет на 30 май за увеличаване на общинската субсидия на Държавен Куклен театър Сливен. „В навечерието на този празник това е уважение към артистите“, посочи още министърът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук