Министър Красимир Вълчев награди ученици от с. Самуилово

Двама ученици от ОУ „Христо Ботев“ с. Самуилово са получили награди от министъра на обазованието и науката Красимир Вълчев. Те са отличени с призови места в в конкурса „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността!”организиран от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” в края на миналата година.

Комисия, съставена от преподаватели в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и учители, е оценила подадените творби и определила 13 най-добре представили се. Сред тях са двета деца от ОУ „Христо Ботев“ с. Самуилово – Виктория Йорданова с второ място в разедл „Изображение“ и Ростислав Георгиев с поощрителна награда в същия разедел.

Като победители в конкурса те имаха възможността да вземат участие в инициативата на Център „Амалипе“ – ученически лидери – министри и посланници за един ден, като на 8 април бяха гости на Посолство на Федерална Република Германия, посочват от учебното заведение.

През изминалата учебна година министърът на образованието поздрави и удостои с грамота ученик от същото училище, за отличената му с първо място презентация, в конкурса на ЦМДЕТ „Амалипе“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук