Минчо Афузов:Надявам се,че ВИК Сливен ще преосмисли исканото драстично повишение на цената на водата

Надявам се,че ВИК Сливен ще преосмисли исканото драстично повишение на цената на водата. Предстои доста сериозен анализ за предстоящото увеличение, така областният управител Минчо Афузов, коментира заложените в бизнес плана на ВиК оператора по-високи цени на услугата, която предоставят.

От ВИК Сливен искат след пет години абонатите им да плащат вода по 5,40 лв./куб. м.

„В лично качество смятам за несправедливо цената на водата да скочи толкова много за толкова кратко време. Не забравяме инфлацията, инвестициите на дружеството, но трябва да се помисли и какъв социален ефект ще има това увеличение. Ще се помъчим по някакъв начин да ги накараме да подобрят показателите си – ограничаване на загубите, подобряване на инфраструктурата, подобряване качеството на водата и като цяло на услугата, и се надяваме да преосмислят това, което искат като завишение“, посочи още той.

Областният управител заяви още, че ще организира среща с ръководството на ВиК-Сливен, за да обсъдят предложената цена и мотивите за това.

Припомняме, че водните дружества поискаха от КЕВР увеличение на цените в цялата страна – средно за следващата календарна година с около 30 процента, а до края на следващия петгодишен период – с до 127 %. Най-висока е цената в област Сливен.

 

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук