Минчо Афузов: Акцията в Градец доказва, че полицията може да работи без притеснения, че е попречила на някой да купува гласове

Полицейската акция за пресичане на търговия с гласове в Градец е доказателство, че органите на реда могат да работят спокойно, без да се притесняват, че са спрели някой да купува гласове. Така областният управител Минчо Афузов коментира действията на МВР в котленското село вчера.

„Полицията има информация за това кои лица какви действия обичайно извършват по време на избори, но по една или друга причина, която аз не искам и нямам право да коментирам, досега не са можели да предприемат стъпки в тази посока. Сега, още след назначението ми, основната задача по време на срещата ни с тях, беше да им обясним, че никой няма да им държи сметка затова, че са спрели някой да купува гласове. Обяснихме им, че могат да работят абсолютно спокойно в рамките на закона, че всичките разработки, които имат, а те имат страшно много готови, могат да си ги реализират в рамките на закона, а акцията в Градец е резултат от това“, посочи още той.

„Идеята ни не е да повлияем на изборите по някакъв начин, а да спрем хората, които по някакъв начин искат да повлияят върху резултата“, категоричен беше Афузов. Той не пожела да назове имена, но съобщи пред медиите, че при предходни избори е имало разпореждане да се задържат разработки, да се изчаква, да се търси още допълнителна информация, както на местно и на национално равнище.

Относно съвместната работа на Областна администрация Сливен с Прокуратурата за осигуряване провеждането на честни и прозрачни избори, Минчо Афузов посочи, че тя е много добра. „Получихме тотална подкрепа на нашите усилия и то не само на думи, а и на действия предприети реално“, каза областният управител.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук