Минчо Афузов е подал заявление за освобождаване от поста областен управител, не знае кой ще го наследи

Областният управител на Сливен Минчо Афузов е подал заявление за освобождаване от поста, не знае кой ще го наследи. Това съобщи самият той на пресконференция днес. Докато Министерският съвет одобри заявлението му, функциите на областен управител ще изпълнява досегашният му заместник Антоний Андонов.

„От днес, аз като областен управител съм в отпуск и съм подал заявление за освобождаване, това разбира се Министерски съвет ще направи тогава, когато сметне за необходимо. Погрижили сме се да не остава административен вакуум в Областна администрация и господин Андонов по задължение и по право ще изпълнява важните административни функции, които има областния управител“, поясни Минчо Афузов.

Той посочи още,че нямам представа правителството на кого ще възложи отговорността да поеме поста областен управител. „Надявам се да е човек, който ще има достатъчно опит и възможности да продължи нещата, които не сме успели да довършим“, коментира досегашният областен управител.

По отношение на това дали ще бъда издигнат като кандидат за кмет на Община Сливен на предстоящите избори за местна власт от БСП, той поясни, че това е въпрос, който сега не стои на дневен ред. По думите му, БСП има много строги и точни правила за това как се издига кандидатура, как се приема тя. „Аз като партиен член съм длъжен да се съобразя с тях. Освен това, една от причините за подаването на молбата ми за освобождаване от поста, е свързана и с решение на Националния съвет на БСП от преди две седмици според, което е недопустимо партийни членове да участват в органи на административната власт по какъвто и да било начин, ако не са изпратени там от БСП“, каза в заключение Минчо Афузов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук