Минчо Афузов: Пожарът край Твърдица е овладян от двете страни, но все още гори

„Пожарът край Твърдица е овладян от двете страни, но все още гори. Към момента не е ясно колко декара борова гора е унищожена и от къде тръгнал огънят. Това съобщи за Slivenpost.bg тази сутрин областният управител Минчо Афузов, който от вчера е на място.

„Хеликоптер гаси, две тежки машини работят в гората, военните изпратиха 30 човека, горските участват в гасенето заедно със 7 противопожарни коли и екипите им. Работиха цяла нощ и продължават да работят. Нещата клонят към овладяване – от изток и от юг горе-долу е овладяно, от север и от запад-трябва да се спре. Не е ясно колко декара борова гора е унищожена от разпрострелия се върху 600 декара пожар, но унищоженото със сигурност ще е по-малко“, каза още той.

Относно отправения снощи призив от Община Твърдица към гражданите, които имат възможност да се включат в гасенето, Афузов беше категоричен, че преди всичко е важна безопасността на хората. „Има отзовали се доброволци, но ще се прецени дали неопитни хора изобщо да бъдат допускани до пожара, тъй като е много задимено и терена е особен, да не стане беля“, подчерта областният управител.

Що се отнася до причината за пожара, той поясни, че още не се знае от къде е тръгнал огънят. „На края на населеното място, близо до ромския квартал, е започнало да гори, там има сметище, но дали от него е пламнало или някой по невнимание нещо е запалил, това не можем да кажем още“, уточни Минчо Афузов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук