Минчо Афузов: Уважаеми избиратели, намерете си добра причина да гласувате

 

„Уважаеми избиратели, намерете си добра причина да гласувате – дали за личности или партия, дали срещу модел на управление и порочни практики,изберете за какво и после за кого да гласувате“,този призив към избирателите отправи днес областният управител на Сливен Минчо Афузов. По думите му, не трябва да се подценява правото и отговорността на всеки да участва в най-важния за управлението на държавата процес – изборите, защото те са единственият демократичен път за смяна на политическото статукво и за по-добро управление на страната ни.

Минчо Афузов допълни, че тези избори се провеждат в условията на разрастващ се военен конфликт не особено далеч от границите ни и задълбочаваща се световна криза. Според него, гласовете, които коментират, че изборите нямат значение, яе те са предрешени и че няма смисъл да се гласува, са „манипулативни. „България има своите достойни отговорни лидери и политици и голяма част от тях са в листите с кандидати за 48-ото Народно събрание“, посочи още той.

Областният управител представи пред медиите и свършената от администрацията работа, свързана с осигуряването на нормални и честни избори. „Проведени са срещи с всички институции, отговорни за провеждането на изборния процес. Към директори на учебни заведения и кметове на населени места са отправени препоръки да не се опитват да влияят на вота. Извършени са проверки на списъци с хора, кандидатствали за получаването на дърва за огрев“, допълни той.

По думите му, за първи път в Сливенска област има девет осъдителни присъди и 13 досъдебни производства, свързани с купуване на гласове на предходните избори.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук