Минчо Афузов: Угрозата ВиК проектът в Сливен да не бъде завършен правилно е огромна

Угрозата ВиК проектът в Сливен да не бъде завършен правилно е огромна, съобщи днес Областният управител на Сливен Минчо Афузов. Според него, това не е отговорност на сегашното управление или действия от съвсем близкото минало, проблемите по този казус са още от врмето на проектирането, на кандидатстването, при подбирането на изпълнител и контрол на дейностите, посочи той.

Стефан Радев : Държавата и „ВиК“ да представят екшън-план за сроковете и отстраняването на нередностите по водния проект

По повод предоставената по-рано информация от община Сливен, че кметът Стефан Радев иска държавата и „ВиК“ да представят екшън-план за сроковете и отстраняването на нередностите по водния проект, Афузов коментира така:“Екшън план ще бъде направен много скоро, макар че според мен е късно за това. ВиК-Сливен има много проблеми през последните седем-осем години, като голяма част от тях са свързани не само с управлението на дружеството, но и с начина, по който общината си е партнирала с ВиК“.

По думите му, проведени са редица срещи между ръководството на Областна администрация и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с ВиК Холдинг-а, като участниците са решили да обединят вусилия и енергия, за да докарат проекта до успешен край.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук