Миряни, свещеници и епархийски избиратели протестираха пред митрополията в Сливен, недоволни от касирането на изборите за нов владика

Миряни, свещеници и епархийски избиратели протестираха пред митрополията в Сливен, недоволни от касирането на изборите за нов владика. Всички те се събраха днес пред сградата на митрополията, за да внесат протестно писмо, с което се обявяват против решението на Светия синод да касира избора за Сливенски митрополит.

Усилията им обаче се оказаха напразни защото и те не успяха са входират писмото в канцеларията на митрополията, защото, по думите им, тя е заключена, а за служителите днешния ден е почивен.

Протестиращите заявиха, че ще продължат да се събират, докато митрополитите не преразгледат своето решение.

Отец Севастиян Йорданов от храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас обяви, че събралите се настояват за отговор от страна на Светия синод на няколко въпроса, свързани с решенията за касиране на избора  и с новата наредба на Синода за избир на  митрополити. Протестно-писмо_1

Епархийският избирател  Димитър Загоров обяви, че протесното писмо, ще бъде внесено и до министъра на правосъдието Атанас Славов, както и в Комисията по правата на човека към Народното събрание.

От своя страна отец Евгений Янакиев от сливенския храм „Св. Димитър“ заяви пред протестиращите, че там са хора, които са свързани с бившите служби, а голяма част от тях искат да запазят статуквото.
Според него, изборът на митрополит трябва са се извършва от Светия синод,

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук