Мисия пожарникар или как се спасява човешки живот /СНИМКИ/

Спасяване на хора, пострадали при тежка катастрофа и гасене на пожар на високи етажи на сграда бяха показани днес на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. Демонстрациите, които привлякоха погледите на сливенските граждани и най-вече детското любопитство, направиха екипи на Регионалната дирекция и регионалната служба „ПБЗН”, БЧК, ЦСМП и доброволци. За минути спасителните екипи показаха как с координация на действията по между си успяват да помогнат на хората, изпаднали в тежка, а понякога и животозастрашаваща ситуация. Всичко това беше част от инициативите за отбелязване на 140-тата годишнина от създаването на пожарното дело в Сливен.

В празничния ден началникът на Регионалната дирекция „ПБЗН” комисар Владимир Демирев пък представи пред медиите основните проблеми, с които се сблъскват по време на работата си той и колегите му – скъпата поддръжка на обновената преди две години техника и екипировка, а също и отеснелия сграден фонд.

„Проблемно си остава и местоположението на Пожарната служба, което затруднява и пожарникарите, и трафика по главните улици, когато машините трябва да излязат и да реагират по най-бързия начин на сигнал. Именно за това заедно с Община Сливен се работи в посока намиране на нова сграда където да се помещава Пожарната, която след сливането със структурата на Гражданска защита още по-трудно успява да съвмести и служителите и техниката на сегашния си адрес“, каза още Демирев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук