Млада актриса от Сливенския театър е с номинация за „Икар“

Актрисата Мария Манолова от Сливенския драматичен театър е с номинация за „Икар“ за дебют. Номинацията за големите награди „Икар“ на Съюза на артистите в България младата актриса получи за ролята си на Емилия в спектакъла „Дездемона“ от Пола Вогъл с режисьор Петър Денчев. Новината съобщи директорката на театъра Радост Костова.

Мария Манолова беше поканена в екипа на Сливенския драматичен театър миналия творчески сезон, когато беше само на 23 години, току-що завършила НАТФИЗ. В Националната театрална академия тя се е обучавала четири години в класа на проф. Пламен Марков, с асистенти Калин Ангелов и Анастасия Лютова.
Когато професорът й Пламен Марков научил, че Мария е поканена в Сливен, откъдето впрочем започва и неговия театрален възход, Пламен Марков й предрекъл, че този театър ще й бъде на късмет. Пожелал й да върви успешно нагоре, към върховете на театралното изкуство. Предсказанието и пожеланията на нейния професор вече се сбъдват, за радост на младата актриса и целия екип на Сливенския театър, на който тя е много благодарна за подкрепата.

Мария Манолова имаше късмет да получи роля в „Дездемона“ – една провокативна пиеса за мястото на жената в днешния свят, която бе поставена за пръв път в България на сливенска сцена. За тази своя първа сериозна роля на професионалната сцена актрисата каза: „Още при първото четене на пиесата, харесах моята героиня – Емилия и тайничко се надявах режисьорът да ме разпредели в нея. Емилия е от онези жени, които не познават любовта по онзи начин, по който всяка жена копнее. Тя е като огледало на желанията на мъжа си. Първосигнална и автентична в изказа си. Защитава моралните си ценности и вярвания до кръв. При нея всичко е на живот и смърт! Това ми харесва. Крайна е. Няма баланс. Все черти и поведения, които са ми
любопитни и за изследване, и за игра.“

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук