Младежите на ГЕРБ Сливен украсиха с мартеници дърветата около Долна лифтена станция

За поредна година представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен зарадваха децата и жителите на града по случай Баба Марта. Младежите украсиха с мартеници дърветата в района на Долна лифтена станция, съобщават от партийния пресцентър. По този начин младите хора поздравяват сливналии с предстоящия празник утре – Баба Марта, която е символ на настъпващата пролет и прераждането на природата и доброто. Дръвчетата са украсени с традиционните бели и червени цветове, а по клоните са вързани големи и малки мартеници за радост на всички минувачи, решили да посетят местността „Карандила“ и скално образувание „Халката“.

„Щастливи сме, че продължаваме един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна традиция. С това искаме да покажем, че младите българи вярват в доброто и спазват обичаите, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ. Хората се радваха на инициативата ни, а това ни зареди с позитивизъм и добра енергия“, коментираха младежите.

С традиционния символ организацията пожелава на всички жители на Сливен здраве, благополучие и повече настроение.

По случай предстоящия национален празник на България – 3 март, от МГЕРБ – Сливен поставиха националния трибагреник в района на лифтената станция.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук