Младежи се учиха как да бъдат партньори на местната власт

Лятна академия „Младите хора – партньори на местната власт“ се проведе в Сливен. Социална интеграция на младите хора чрез участие в местното самоуправление, представяне на основни граждански права и свободи, както и възможности за кандидатстване и финансиране по европейски проекти, насочени към младежи, бяха част от темите, включени в обучението.

Целта на инициативата е повишаване на активността на младите хора чрез различни форми на гражданско участие в обществения живот и в органите на местното самоуправление.

По време на лятната академия младежите се запознаха с дейности, свързани с местната и регионална младежка политика, гражданско участие, граждански контрол и доброволчески инициативи в обществена полза на регионални младежки организации в сътрудничество с органите на местната власт.

Събитието бе организирано в рамките на проект „Младите хора – партньори на местната власт“, насочен към младежи на възраст от 15 до 29 години от малки населени места в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Проектът се реализира от сдружение „Младежки перспективи“ с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта 2016-2020 г.

Предстои да бъдат организирани локални кампании и събития, чрез които се очаква да се разширят познанията на младите хора по гражданско образование и да се стимулира структурният диалог на местно ниво между младежите и лицата, представляващи институции с роля върху формирането на младежките политики.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук