Младен Маринов към кметовете: Обединени усилия за по-добър обществен ред

„В лицето на кметовете виждаме партньори, с които да работим за подобряване на средата на сигурност. Идеята е да се обединят усилията, така че всеки да допринесе за по-добър обществен ред, за това призова в Сливен министър Младен Маринов, който се срещна с кметове от областта. Той подчерта, че работата на кмета е от основно значение, тъй като най-добре познава общностите и техните нагласи.  Важен за тези процеси е диалогът – областен управител, местната власт и полицейски началник, допълни още вътрешният министър.

По повод протестните действия в страната министър Маринов коментира пред медиите отговорностите на полицейските служители и на протестиращите граждани. „Смятам, че всеки има право на протест, но и всеки български гражданин има право на свободно придвижване. Трябва да се намери балансът, така че да няма засегнати”, допълни той. Там където протестите са заявени в общината и е спазен редът, полицейските служители ще организират движението и ще наблюдават да няма провокации да спречкване между участници. Там където те не са заявени, се стремим да организираме движението така, че да не се създава затруднение на останалите граждани, които се движат по пътищата, обясни вътрешният министър и призова всички, които протестират, да го правят съобразно закона.

При визтата си в Сливен министърът похвали работата на колегите си в областта.“Показателите на областната дирекция са много добри – при сравнително малък числен състав, голяма територия и спецификата на района. Основно отчитаме данните по криминогенната обстановка в региона, противодействието на битовата престъпност и пътнотранспортния травматизъм, обобщи гл.комисар Терзийски.

 

По повод протестните действия в страната министър Младен Маринов коментира отговорностите на полицейските служители и на протестиращите граждани. Смятам че всеки има право на протест, но и всеки български гражданин има право на свободно предвижване. Трябва да се намери балансът, така че да няма засегнати”.  Там където протестите са заявени в общината и е спазен редът, полицейските служители ще организират движението и ще наблюдават да няма провокации да спречкване  между участници. Там където те не са заявени се стремим да организираме движението така, че  да не се създава затруднение на останалите граждани, които се движат по пътищата, обясни вътрешният министър и призова всички, които протестират, да го правят съобразно закона.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук