Млад мъж уби свой съселянин в Бяла

Млад мъж е убил свой съселянин в сливенското село Бяла, това става ясно от съобщение на Окръжен съд Сливен. Убийството е извършено в края на миналия месец, а извършителят е арестуван.

„На 06.07.2023 г. Окръжен съд – Сливен взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемия Й. Н. Й. С постановление на разследващ орган е привлечен в качеството на обвиняем, за това че на 27.06.2023 г. в с. Б., общ. Сливен умишлено умъртвил М. К. М. от същото село.

Престъплението, за което на обвиняемия Й. Н. Й. е предявено обвинение се явява тежко престъпление по смисъла на чл.93 т.7 от НК, предвиденото по закон наказание е лишаване от свобода  повече от 5 години.

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение, като прецени, че са налице условията на чл. 63 ал.1 от НПК – наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, както и на реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление“, се посочва в определението на съда.

Определението на съда може да бъде обжалвано и протестирано с частна жалба и частен протест в 3-дневен срок от датата на постановяването пред Апелативен съд гр. Бургас.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук