Може ли бившето летище да се превърне в Индустриална зона на Сливен?

Изграждането на съвременна и добре функционираща Индустриална зона в Сливен е път към привличането на нови инвеститори в региона. Като подходящ терен за изграждането й се предлага бившето летище, тъй като локацията му е добра за осъществяване на няколко вида транспорт. Около тази теза се обединиха днес кметът Стефан Радев и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, които подписаха Меморандум за сътрудничество между Община Сливен и Агенцията.

Целта на сътрудничеството е да подпомогне развитието на предприемачеството и бизнеса в сливенския регион и създаването на благоприятни условия за бъдещи инвеститори.

Според Стефан Радев над 2 000-те декара общински терен, със самолетна писта, с възможност за ЖП транспорт, близо до магистралата, има всички качества да се превърне в успешна Индустриална зона.

Предстои търсенето и избирането на подходящ инвеститор, който да се заеме с изграждането на Индустриалната зона, съобщи Стамен Янев. Той трябва да отговаря на закона за насърчавне на инвестициите, а имено да планува инвестиция от поне 5 млн. лв. за следващите 3-5 години и да наеме 100-150 работници. Подходящ инвеститор би бил такъв, които да се занимава например със самолетостроене или свързан с производство на части за самолети, с автомобилна индустрияи ли нещо в сферата на новите технологии.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук