Момчил Пантелеев: Ще помогна на протестиращите с актове при изготвянето на възражения и при съдебното обжалване

„Ще помогна напълно безплатно на гражданите, които са получили актове за административно нарушение след участието си в протеста в неделя, това съобщи за Slivenpost.bg Момчил Пантелеев. „Правната помощ ще е по административно-наказателната процедура, с изготвяне на възражения по актовете за административното нарушение. И понеже съм сигурен, че възраженията няма да бъдат уважени от началника на полицията, който беше на мястото на протеста, съответно ще има и правна помощ във връзка със съдебното обжалване на наказателните постановления, допълни още той.

До това изявление на Момчил Пантелеев се стигна след като граждани, които са участвали в протеста в неделя и са оставили колите си на пътя в с. Крушаре, са получили актове за неправилно паркиране. Те сигнализираха за това в социалните мрежи. Адвокатът също е сред получилите“ честитки“ от полицията затова даде разяснения на гражданите как да постъпят като им връчат такива и на тях.

„Процедурата предвижда възможност по акта да се представят възражения в 3-дневен срок. Когато Ви връчват акта, в полето „обяснения/възражения“ напишете, че ще представите възражения в законния срок. След като представим възраженията, в срок до 1 месец ще ни бъдат издадени и наказателните постановления, в които ще бъде определена санкцията. За тези нарушения законът предвижда санкция – глоба в размер на 50 лв. Връчените ни наказателни постановления ще обжалваме в съда като незаконосъобразни. Срокът за обжалването им е 7-дневен“, пояснява още той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук