Мъжът, който опита да обере сливенска банка е планирал кражбата и дори си носел чукче

Мъжът, който опита да обере клон на Пощенска банка в Сливен вчера вечерата, е имал предварително изготвен план за действие, дори си е носел чукче, за да разбие вратата, съобщи прокурор Катя Стаменова – говорител на Районна прокуратура-Сливен

41-годишният престъпник е от село Сотиря и „кариерата“ си на крадец започва още като непълнолетен, има множество присъди и наказания, осъждан е за въоръжен грабеж, бягал е и от затвора в Стара Загора.

Имал намерение да присвои пари защото бил безработен и се нуждаел от средства, това обяснил като мотив пред разследващите. След като разбива с бетоново блокче от улицата стъклото на банковия офис , мъжът тършувал за пари из шкафове и чекмеджета, но не е успял да присвои нищо, уточняват от прокуратурата. Заради задействалата се аламра обаче беше заловен от полицаите. „У него не е открито оръжие и е бил в адекватно състояние“, посочи още прокурор Стаменова.

Днес предстои той да бъде задържан за срок от 72 часа. От прокуратурата ще поискат да му бъде повдигнато обвинение “задържане под стража”. За подобно престъпление законът предвижда наказание от 3 г. до 15 години лишаване от свобода.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук