Мъж и жена, пътували в Италия са приети в Инфекциозното отделение на сливенската болница

„Двама пациенти – мъж и жена са хоспитализирани тази сутрин в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. Те са от рискова група, пътували са в Италия и мъжът е със симптоми на вирусно заболяване“, съобщи д-р Васислав Петров- директор на лечебното заведение. „Въпреки, че няма симптоми жената също е приета в болницата и изолирана. Ще бъдат пратени проби за изследване и ще ги изолираме за определения срок на карантината“, допълни той. По непотвърдена информация и двамата пациенти са от град Сливен.

Според него, Инфекциозно отделение е оборудвано с всички необходими средства и мерки, защото то ще поеме първия удар от евентуална зараза в областта. „На следващ етап, ако не ни стигнат местата, предвиждаме да изведем пациентите от Отделението по Фтизиатрия, което се намира в двора на Инфекциозното, за да бъде използвано и то, и последно, засега е предвидено, ако пак не стигат леглата ще преструктурираме и Кожното отделение, тъй като мястото е изолирано“, каза още д-р Петров.

Той съобщи, че засега лечебното заведение има предпразни материали, но се надява то да бъде включено в преразпределението на предпазни облекла и маски, които се чакат да бъдат доставени от Турция.

До началото на деня наблюдаваните за признаци на коронавирус в областта са 53-ма. „За тях сме получили данни от ограните, упражняващи държавен здравен контрол по границата, плюс 8 осем нови, които се обработват“, коментира д-р Петя Балулова -директор на РЗИ Сливен. По думите й, с помощта на всички общини от област Сливен и органите на МВР се издирват хора, които са били в рискова държава още отпреди риска да бъде обявен, за да може те да си останат под карантина и да бъдат наблюдавани. „Това, което е постъпило при нас го наблюдаваме и контролираме“, коментира още тя.

2 Коментари

  1. Т’ва има хора, и има и олигофрени!
    Власти затварят цели градове и области в Италия от месец, a нашите Ганьовци ходят да обикалят. И от Монтанско 91 души също.
    После имало Корона… Има на първо място олигофрени-самогъзници.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук