Мъж преби 8-годишно дете в Градец, отивало да си купи вафли

Осемгодишно дете е пребито, докато отивало да си купи вафли. Нападателят е 57-годишен мъж. Момчето е прието в отделението по хирургия на областната болница в Сливен, съобщава БТВ.

Инцидентът е станал миналия четвъртък в сливенското село Градец.

„Детето е отишло да си вземе вафла, викало и човекът излязъл пиян. Започва да го гони. Гонил е детето 500-600 метра, хванал го е и бой с ритници и с тръшкания. Стъпил е три пъти върху коремчето му и взел един камък. Тогава брат ми, който е минавал оттам, се е намесил. Той не е знаел, че е моето дете. Получил е удар с камък, спука му се главата. Няма нито причина, нито вражда“, разказа Ирина Кънчева, майка на детето.

Детето е извън опасност за живота и няма тежки наранявания, каза директорът на болницата д-р Васислав Петров. Заради побоя то остава под наблюдение вече пет дни.

„Има болки, на системи и инжекции е. Много е изплашен, цяла вечер не спал. Откакто стана това, детето стана много агресивно. Днеска е моето дете, а утре ще са другите“, допълни майката.

След нападението 57-годишният мъж е задържан за 24 часа, след което е освободен. Той не е криминално проявен. По думите е проявил агресия, защото детето е посегнало към него с камък.

Майката настоява мъжът да бъде наказан. Очаква се прокуратурата да даде повече информация.

Според информацията от полицията, в РУ-Котел е образувано досъдебно производство след получен сигнал за нанесен побай над малолетно момче в село Градец. Сигналът е получен на 18 януари в 20,30 часа. На място е изпратен полицейски екип и екип на спешна помощ. Детето е прегледано и откарано в болнично заведение в град Сливен, където е оставено за наблюдение, без опасност за живота. Извършителят е задържан. Той е мъж на 57 години от село Градец. По случая е образувано досъдебно производство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук