Наградата „Милосърдие“ тази година отива при доц. д-р Мария Тодорова

Доц. д-р Мария Тодорова е тазгодишният носител на наградата  „Милосърдие“. Отличието се връчва от Община Сливен на изявена личност в областта на здравеопазването и социалната политика. Решението е на Обществената комисия за избор на носител на награда „Милосърдие” за мандат 2015-2019 година.
Доц. д-р Мария Тодорова е добре позната на сливенската общественост като лекар и общественик. Заемала е ръководни позиции в здравеопазването на нашия град – главен лекар на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, директор на Медицински колеж – Сливен.

Паралелно с това доц. Тодорова работи активно в областта на история на медицината и заема ключови позиции в СУБ-клон Сливен. През последните години тя продължава своето активно участие в Сливенския клон на СУБ, като същевременно създаде напълно безвъзмездно две изключително важни книги – алманах на СУБ – клон Сливен и алманах на сливенските лекари. Освен това е изявен специалист с дългогодишен опит и висок професионализъм в областта на здравеопазването, социалната политика и науката в община Сливен.

Награда „Милосърдие” се връчва на тържествена церемония, в навечерието на празника на Сливен – Димитровден.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук