Наградиха носителите на приза „Читател на годината“ на РБ „Сава Доброплодни“ Сливен

Наградиха носителите на приза „Читател на годината“ за 2020 г. на РБ  „Сава Доброплодни“ Сливен. Те получиха своите на награди на специална церемония вчера

Конкурсът „Читател на годината” се провежда за пета поредна година и има за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици сред децата и тийнейджърите. След селекция за конкурса за 2020г. бяха номинирани 10 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп.

Носителят на приза „Читател на годината -2020” е Анастасия Георгиева Костова –  на 27 години, филолог, заела над 140 книги през изминалата година. За читател на годината на Детски отдел е определен Пламен Антонов Тачев на 10г., ученик в НУ”Васил Левски”, а негови подгласници са Натали Тихомирова Тенева на 10г. от СУ”Константин Константинов” и Антонио Цветанов Русинов на 12г. от ПМГ”Д.Чинтулов”. Читател на годината на Зала за свободен достъп №2 е Йорданка Иванова Георгиева – Шутова – на 34 години, служител в НОИ, заела 132 книги през 2020 г., а нейна подгласничка е Джесика Цветанова Бозукова на 16 години, ученичка в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”. Читател на годината на Зала за свободен достъп №1 е Габриела Стоянова Иванова на 20г., студентка в СУ”Св.Климент Охридски, а нейни подгласници са студентът Василен Емилов Георгиев и маг.фармацевтът Ваня Момчева Петкова. Читател на годината на Чуждоезиковия център е Даниела Иванова Христова – на 32 години, служител във Фонд „Земеделие”.

Номинираните и отличени читатели бяха приветствани от директора на РБ ”Сава Доброплодни”, д-р Росица Петрова-Василева, която им връчи и грамоти, безплатни годишни читателски карти и сувенири и подаръци.

Церемонията се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук