Наградиха победителите от Национална пролетна лагер-школа за млади информатици

Наградиха победителите от Национална пролетна лагер-школа за бизнес приложения с изкуствен интелект и облачни технологии за креативен дизайн, която се проведе в Сливен от 1 до 3 април. В нея се включиха над 80 преподаватели и ученици от цялата страна. Обучението завърши с професионални сертификационни изпити.

Победителите от тях са Петър Петров и Валентин Ялъмов от Силистра, Мартин  Скачков и Григор Дянков от Стара Загора, Диляна Желязкова, Станислава Петкова и Василена Димитрова от град Елена. Те се класираха и за националните финали на най-голямото в света ученическо състезание по информационни технологии и дигитален креативен дизайн http://www.moschampionship.com/. Победителите от това състезание ще представят България на световните финали в Ню Йорк през месец юли тази година. Там те ще се борят за златни медали в конкуренцията на техни връстници от над 130 държави по целия свят.

Наградите на младите информатици бяха връчени от зам. кметът по икономическото развитие Стоян Марков. Националната пролетна лагер-школа се проведе по инициатива на СПГ по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров“ и Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ с подкрепата на Община Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук