Награждават участниците в конкурса за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“

Участниците в конкурса за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“ ще бъдат наградени в понеделеник. Наградите ще бъдат връчени от кмета на община Сливен Стефан Радев в залата на Областен информационен център Сливен от 11.00 часа.

Конкурсът „Имам бизнес идея!“ се реализира в рамките на националната кампания, организирана от 27 Областни информационни центъра и бе част от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион 2019“. Кампанията бе насочена към лица на възраст от 14 до 18 години. Конкурсът се реализира онлайн чрез социалната мрежа Facebook.

Основната цел бе да се насърчи предприемачеството сред подрастващите, както и обмяната на опит и идеи между младежи от различни населени места и учебни заведения.

В надпреварата за област Сливен се включиха дванадесет млади предприемачи от градовете Сливен, Шивачево и Белослав.

След проведено онлайн гласуване, което се състоя в периода от 13 до 23 май 2019 г.,  бяха определени и най-добрите предприемачески концепции. Авторите на първите две бизнес идеи, които получиха най-голяма подкрепа под формата на харесвания, имаха възможността да посетят София Тех Парк на 01 юни 2019 г.

Всички младежите ще бъдат отличени с грамоти и ще получат предметни награди, осигурени от Дирекция „Централно координационно звено“ към администрацията на Министерски съвет.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук