Надписът „Локо 2019” върху Хеопсовата пирамида е автентичен

Снимка: btvnovinite.bg

Надписът „2019 Локо” върху прочутата Хеопсова пирамида е автентичен. Това твърдят българи, които са го видели с очите си на екскурзията си в Кайро преди дни. Вчера bTV първи съобщиха за вандалския акт.

Издълбаният в камъка текст е върху Великите пирамиди в Гиза. По-конкретно върху най-известната от тях – Хеопсовата. Пирамидата е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света.

Всяко година тя се посещава от хиляди туристи от цял свят, но за първи път подобен надпис изниква върху нея. Все още не е ясно, кой е авторът на вандалския акт. Предполага се, че той е футболен запалянко. Справка показва, че само у нас има девет отбора с името „Локо”.

Мина Димитрова и съпругът ѝ тръгват на екскурзия в Египет в началото на годината. За пътуването си правят специално табели с надпис  „Локо София”, защото искат да се снимат с тях на пирамидите.

„Вижда ни екскурзовада и казва: Каква е тази табела?! Е, как, да сме в крак с модата, в кавички. Тогава той каза: Преварили са ви. Той ми показа камък на пирамидата с издълбано „Локо 2019”. Срам ме е от моята шегичка. Наистина ме попари”, сподели Мина.

Така семейството открива надписа „Локо 2019” върху пирамидата на Хеопс. Жената заяви, че той е бил факт на 5 януари в 8:30 ч. сутринта.
От фен клуба на „Локомотив“ Пловдив се съмняват в достоверността на надписа.
Мемориалният комплекс в японския град Хирошима също стана жертва на вандализъм – сценични работници от Националната опера написаха „Локо София”.
Футболистът Благой Георгиев се разписа на колона на Колизеума в Рим.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук