Над 1 800 седмокласници в Сливенско са на изпит по български език и литература

1 812 седмокласници в Сливенска областта ще се явят на изпит по български език и литература днес. Националното външно оценяване след седми клас ще се проведе в 50 училища в областта, съобщи Милена Чолакова, началник на РУО Сливен.

Изпитът започва в 09:00 часа, уточни Чолакова. Учениците трябва да са в училище не по-късно от 30 минути преди изпита с документ за самоличност.  Резултатът при националното външно оценяване след седми клас се изразява само с количествен показател. Максималният брой точки е 100 и не се приравнява към оценката.

Предвид противоепидемичните мерки в училищата е създадена необходимата организация, обяви още Чолакова. В деня на изпита ще бъде извършена предварителна дезинфекция на местата за провеждане на Националното външно оценяване. Ще бъдат предоставени дезинфектанти. Осигурява се подходящ пропускателен режим, за да се избегне струпване.

Броят на класните стаи за провеждане на изпита е увеличен, с цел да се осигури разстояние между учениците, като ще бъдат допускани до 10 деца в стая. Осигурени са маски за квесторите и за учениците. Препоръчва се в училищните дворове да няма родители и външни лица.

Следващият изпит от НВО е по математика на 17 юни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук