Над 130 служители в затворите ще участват във фестивал на самодейните състави

Национален фолклорен фестивал на служителите в системата на затворите ще се проведе в Сливен на 24 януари. Старт на инициативата ще даде зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

Началото на първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни състави на служителите, работещи в системата на изпълнение на наказанията е с начало в 13.00 ч. Събитието се организира от Главна дирекция “Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/, с подкрепата на Община Сливен и ще се проведе в зала „Сливен“.
Фестивалът, който е под надслов „Да се върнем при извора“, е част от програмата на тържествата по повод 140-та годишнина от подписването на Привременните правила за учредяване на затворите.

В културното мероприятие ще участват над 130 служители от затворите и от Областните служби „Изпълнение на наказанията“, които ще се състезават в категориите танцово и певческо изкуство. Представянето на участниците ще се оценява от авторитетно жури, включващо и ръководството на Ансамбъла за народни песни и танци в Сливен.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук