Над 2 млн. лева данъци и осигуровки платиха сливналии без такси

5 817 сливналии заплатиха дължимите данъци и осигурителни вноски чрез ПОС терминали  на приходната агенция до края на месец октомври. Без да заплатят такси, те са превели в републиканския бюджет над 2 млн. лева. Освен че са безплатни, другото предимство на картовите преводи чрез т. нар. „виртуален ПОС терминал“ и физическите ПОС терминали на НАП е, че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента.

За първите десет месеца на годината, в офиса на НАП в Сливен са обслужени  45 907 хиляди клиенти. Все повече са хората, които желаят да използват персоналния идентификационен код на НАП, който спестява необходимостта от получаване на услуги на място чрез физическо присъствие в офисите на Агенцията. Издадените персонални идентификационни кодове (ПИК) от началото на годината са 3 087. ПИК кодът на НАП е безплатен, безсрочен и се издава във всеки офис на Националната агенция за приходите. От офиса на НАП в Сливен напомнят, че  персоналният идентификационен код може да бъде заявен с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700, на имейл: infocenter@nra.bg, по пощата, както и през системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), поддържана от Държавна агенция „Електронно управление“.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си по възможност да отлагат посещенията си в офисите на НАП и активно да използват електронните услуги, които са достъпни с персонален идентификационен код или електронен подпис.

Клиентите, които са решили да посетят салона за обслужване на офиса на НАП в Сливен, трябва да се съобразяват с въведения контролиран пропускателен режим и да  спазват необходимото отстояние. Обслужването се извършва при строго спазване на въведените допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук