Над 27 хиляди ученици в Сливенска област тръгват на училище в понеделник

Над 27 хиляди ученици в Сливенска област ще прекрачат училищния праг на 16 септември. 2 300 от тях са първокласници, това съобщи Милена Чолакова – директор на РУО Сливен. Всички учебни заведения в община Сливен имат готовност да посрещнат новата учебна година, раздадени са учебниците и училищната документация, посочи още тя. По думите й, извършени са били различни ремонти, като някои от тях продължават, но няма да попречат на учебните занятия.

„Няма информация за невъзможност да се осигурят учители по определени предмети в областта. По принцип по трудно се запълват бройките за учители по чужд език, а напоследък се срещат трудности и при осигуряване на преподаватели по математика“, допълни Чолакова.

На територията на областта през учебната 2019-2020 година ще функционират 69 училища, от които две са към Министерството на културата и 61 детски градини.

Над 1000 ученици в Сливенска област са върнати в училище благодарение работата на екипите по Механизма за връщане на учениците в системата на образованието. След седми клас вече са записани 100 деца повече, поясни Милена Чолакова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук