Над 300 хил.лв. са дадени за нова техника и ремонти в МБАЛ „Ив. Селимински“

Снимка:БНР

Над 300 хил. лв. са вложени в нова техника и ремонти в МБАЛ „Ив. Селимински“ Сливен. Със средствата отпуснати от здравното министерство в края на миналата година са закупени 7 нови апарата за хемодиализа на стойност 150 хил. лв, съобщи д-р Васислав Петров, директор на лечебното заведение.

По думите му, 70 хил.лв. са отпуснати за ремонта на Отделението по ортопедия и травматология, който върви в момента. „Последно получихме средства за закупуване и на два нови апарата в Отделението по интензивно лечение и реанимация – 120 хил. лв., каза още той. За сега болницата няма собствени средства да продължи да инвестира, имаме Инвестиционна програма направена за други неща, които са необходими, но може би втората половина на годината ще направим тази крачка след като видим как ще приключим финансово първото полугодие. В момета мога да кажа, че болницата е оборудвана и има всички работещи апарати нужни за нашата дейност“, каза още Васислав Петров.

Относно ситуацията с евентуалното затваряне на родилното отделение в Ямболската болница, той посочи, че не би било проблем Сливен да поеме родилките от съседния град. По данни на колегата му от ямболската болница, там годишно се раждат около 400 деца и тъй като освен в Областната болница, раждания се извършват в още две лечебни заведния в Сливен, спокойно може да поемем този капацитет.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук