Над 5 хил.души са платили задълженията си към НАП Сливен чрез ПОС терминал

Над 6,7 млн. лв. задължения са платени чрез ПОС терминали в офис Сливен от началото на годината до момента, като от услугата са се възползвали над 5 000 лица. Близо 45 хиляди клиента са посетили офиса на НАП в Сливен за деветте месеца на годината, като 7 мин. е било средното време за обслужването им.

Дни преди да изтече срокът за подаване на коригиращи декларации за доходите от Агенцията напомнят, че клиенти, които притежават банкови карти, могат да превеждат задълженията си без такси. Преводите могат да се извършват по интернет чрез физически или виртуален ПОС терминал на НАП, посредством ePay, с дебитни и кредитни карти, във всеки банков офис или по пощата. Само 3 дни остават до края на месеца в които гражданите и фирмите могат еднократно да променят данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите лица. За целта е нужно подаване на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация.

До момента над 100 граждани и фирми от Сливен и региона са се възползвали от възможността сами да коригират годишните си декларации, като са подали нови, уточниха от офиса на приходното ведомство в областния град.

От НАП напомниха още, че за неподадена декларация от физическите лица глобата е до 500 лева. При декларирането на неверни данни, ако те водят до по-нисък размер на данъка или освобождаване от плащане, глобата е до 1000 лева.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета, може да се получи в сайта на приходната агенция – www.nap.bg или на телефона на НАП – 0700 18 700.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук