Над 98 хиляди жители на Община Сливен имат право на глас днес, в 162 секции ще се гласува с машини

В 186 изборни секции в Община Сливен ще се гласува днес. Две от тях са подвижни,а  допълнително разкритите са във Военна болница, МБАЛ“Д-р Иван Селимински“, Дома за стари хора и Женския затвор. В 162 секции ще се гласува с машини.  До този момент няма постъпили жалби и сигнали, съобщи председателят на ОИК Тодор Тодоров. По думите му, вчера е образувано досъдебно производство срещу председателя на избирателна секция 182 в сливенското село Горно Александрово. То е за длъжностно престъпление при преброяване на бюлетините и дописване преференции.

Тодоров поясни, че ОИК е предприела необходимите действия и секцията в Горно Александрово днес да отворила врати. Председателят е подменен, а членове си остават.

Право на глас в общината имат 98 758 души.

Балотаж за избор на кмет се провежда и в 12 села на общината. Това са Биково, Блатец, Божевци, Бяла, Гавраилово, Градско, Калояново, Ковачите, Крушаре, Самуилово, Сотиря, Тополчане.

Най-младите избиратели, които днес навършат пълнолетие са четирима, като всички те са от Сливен. Четирима са и столетниците – от Мечкарево една жена и трима от Сливен.

Освен в Община Сливен, балотаж днес се провежда и в Община Твърдица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук