Най-стария гласоподавател в Общината е на 101 години

На 101 години е най-стария гласоподавател в Община Сливен. Това е Азис Карсалиев от село Градско, който е роден на 25 януари 1920 година. Другата столетница, която ще гласува на 4 април е Мона Качарова от село Мечкарево, която е родена на 13 октомври 1920 имаме. Най-младите избиратели на територията на Община Сливен са трима и те са родени през 2003 година, съобщи Стелли Стефанова говорител на РИК Сливен.

По думите и организацията на изборния процес върви без особени проблеми и според зададените планове. До сега има три сигнала за нарушения по време на предизборната кампания – два са за лепене на плакати на неразрешени за това места , по един в Сливен и Котел. Има и трети сигнал, който е подаден от ЦИК към РИК Сливен и се касае за кмета на Жеравна, който извършвал предизборна агитация без да е излязъл в отпуск. Сигналът е оставен без уважение посочи още Стефанова.

Според данните, с които в момента разполага РИК, секции за гласуване в Ковид отделения ще бъдат разкрити в МБАЛ „Д-р Иван Селимински, МБАЛ „Хаджи Димитър“ и Военна болница“, като партиите трябва да осигурят членове на тези секционни комисии. Заедно с подвижните секции за хора с увреждания и за карантинирани, бройката на избирателните секции ще надхвърли 300.

На медиите днес беше показано и как ще изглеждат доставките на машините за гласуване.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук