Най-търсени в Сливен са двустайни и тристайни жилища,цените са от 400 до 700€ на кв.м.

Между 400 и 700 евро е цената на кв.м. жилищна площ в Сливен в момента, най-търсени са двустайните и тристайни жилища, така Иво Иванов – управител на Агенция за недвижими имоти „Явлена“ Сливен коментира състоянието на пазара на имоти в града. Силно търсене има и при едностайните апартаменти, но при тях предлагането е малко. Цената варира в зависимост от местоположението, типа строителство, състояние на имота и начин на отопление, посочи още той.

По думите му, тази година се очаква предлагането на имоти на пазара да се увеличи. „Апартаменти в новоизграждащи се сгради в централната част до преди няколко месеца се продаваха за около 450 евро кв.м., към момента сделки се сключват на 500 евро за ново строителство“, допълни Иванов.

Специалистът отправи призив към продавачите, да се консултират с професионалист, за да преценят правилно качествата на имотите, които предлагат. Позиционирайки се правилно на пазара, те ще постигнат по-бърза реализация на имота на добра цена.

Относно информацията от последните дни, че Агенции за недвижими имоти, подвеждат клиенти с нерегламентирани такси, неустойки и комисионни, той поясни, че в „Явлена“ отношенията между Агенцията и клиентите са строго регламентирани с т.нар. „посреднически“ или „възлагателен“ договор, но не всички фирми в града работят така. „В основата на документа са вписването на детайлите на двете страни, параметрите на търсената от клиента услуга и дължимото към Агенцията възнаграждение за предоставянето й. Подписвайки договор с клиента и заплащайки комисионна, той ще знае за какво точно е платил, а фирмата се задължава да направи всичко, за което е поела ангажимент“, коментира още той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук