Направиха нови детски площадки в „Сини камъни“, „Даме Груев“ и „Клуцохор“

Нови детски площадки вече са изградени в кварталите „Сини камъни“, „Даме Груев“ и „Клуцохор“. Те разполагат с комбинирани съоръжения, люлки, ксилофони, детски затревен кът и занимателни игри. Започва изграждането на още три нови детски площадки в кварталите „Дружба“, „Младост“ и „Стоян Заимов“, съобщи кметът Стефан Радев. Той подчерта, че стриктно ще се следи за качеството на работа по обектите и тяхното състояние. По думите му, е необходимо съдействие и отговорно отношение от страна на гражданите за комфорта и безопасността на техните деца.

Ремонтите включват още демонтаж на негодни стари съоръжения и поставяне на нови, осигуряване на вход, изход и указателна табела за всяка площадка, оборудване с необходимия брой и вид пейки, закрити беседки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки.

Проектите за всяка от площадките са изготвени поотделно, като са спазени изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук