НАП Сливен:30 фирми са с нелогично високи касови наличности, да ги коригират!

30 търговци от Сливен и областта, от общо 3 700 за цялата страна, са получили електронни писма от НАП за нелогично високи касови наличности в последните дни, информираха от офиса на Териториалната дирекция в Сливен. С писмата НАП насърчава дружествата да прегледат счетоводните си записи и да направят доброволни корекции, в случай че не всички суми са действително налични.

Отделно напомняне за значителен размер на материалните запаси спрямо приходите от продажби са получили 187 юридически лица от област Сливен, които също имат възможност доброволно да коригират данъчните си вноски, допълват от приходната агенция.

В резултат на целенасочена кампания на НАП в последните 2 години сумата, отчетена като налична в касите на дружествата, намаля с 5 млрд. лв., като още в първите месеци беше регистриран ръст на данъка върху дивидентите с над 130 млн. лв.

Материалните запаси и касовите наличности имат много по-реалистичен размер в резултат от партньорския подход, който НАП прилага. Тези 30 компании имат възможност за доброволна корекция, преди да се възлага контролно производство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук