НАП с нов директор, предишният е отстранен заради системно неизпълнение на служебните задължения

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов.

„Димитрова е освободена за системно неизпълнение на служебните задължения. През 2019 година имаше теч на данни. От 2017 г. до 2020 г. има ниска събираемост – от малко над 4 млрд. лв. са събрани около 2 млрд. лв. Бях учуден, че мерки не бяха предприети по-рано“, заяви служебният финансов министър Асен Василев.

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториалната дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук