Сдружение „Свети Георги Победоносец“ Сливен: Без водосвет и мъжко хоро на Йордановден, за да предпазим хората

Снимка: Сдружение "Свети Георги Победоносец"

Заради усложнената епидемична обстановка, тази година от сдружение „Свети Георги Победоносец“ са взели решение да не организират никакви празнични инициативи на Йордановден. „За да предпазим хората, решихме, че няма да правим водосвет и да играем традиционното мъжко хоро във водата на река Новоселска“, коментира за Slivenpost.bg Стефан Христов от сливенското сдружение. „От 6-7 години го правим, но сега заради мерките разпоредени от държавата и за да не станем причина хората да се заразят с Ковид-19, твърдо решихме, че ритуали няма да организираме“, посочи още той.

По думите му, от Сдружението все пак, макар и съвсем символично, ще отбележат празника и ще изиграят едно хоро, но за да не се струпват хора няма да съобщят предварително къде и в колко часа ще го направят.

Велик богоявленски водосвет обаче, ще бъде отслужен в Сливен на 6 януари, съобщи отец Силвестър Янакиев чрез профила си в социалната мрежа. Той ще бъде проведен при необходимите противоепидемични мерки. Ритуалът ще започне в 11.00 часа на новия мост на река Новоселска, посочва още свещеникът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук