На 12 септември откриват Есенния театрален сезон


16-ото издание на Есенния театрален салон официално ще започне на 12 септември с премиера на сливенския театър на пиесата „Бог“ от Уди Алън,съобщи директорът на Драматичен театър „Стефан Киров“ Радост Костова. По думите й тазгодишните представления ще предложат по-голямо разнообразие от заглавия, в които ще вземе участие известен на сливенската публика актьорски състав.

Радост Костова очаква авторският моноспектакъл на Ива Тодорова „Приятно ми е, Ива“ да предизвика голям интерес. Ива Тодорова е драматург и актрисата, която изпълнява главната женска роля. Спектакълът е грабнал две от тазгодишните награди „Икар“ – за драматургичен текст и водеща женска роля, както и Кукерикон за индивидуално театрално постижение. Ива е била отличена и с награди от Министерството на културата. Зрителите ще могат да го гледат на 18 септември.

Заглавието на следващото представление, което ще се играе на 24 септември, е „Самотни персонажи“ на Васил Дуев, млад и талантлив режисьор, който е работил в сливенския театър. Спектакълът е бил номиниран за наградите „Аскеер“, полет в изкуството „Стоян Камбарев“ и „Икар“ за изгряваща звезда.

На сцената на драматичния театър на 2 октомври ще бъде представен и „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Спектакълът е на един от водещите български режисьори Стайко Мурджев, с номинация за композитор на Петър Дундаков. Според Радост Костова представлението ще бъде изключително интересно за зрителите с по-адекватно на времето послание и силни визуални ефекти.

На 4 октомври зрителите ще имат възможност да гледат „Иванов“ на Стефан Мавродиев. Сред звездния актьорски състав е проф. д-р Ивайло Христов, който е и почетен гражданин на Сливен.

Финалът на Есенния театрален салон е на 8 октомври с представлението „Богът на касапницата“. Режисурата е на Антон Угринов, с участието на актьорите Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов и Александра Василева. Представлението е с номинации за „Аскеер“ за най-добро представление, за водеща мъжка роля на Владимир Карамазов и водещи женски роли на Александра Василева и Радена Вълканова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук