На 19 февруари убиецът на Кристин от Сотиря ще се жалва пред ВКС, че наказанието му е нехуманно

На 19 февруари от 10.00 часа във Върховния касационен съд ще се гледа делото, при което убиецът на Кристин от Сотиря – Мартин Трифонов, отново ще обжалва доживотната си присъда. Това съобщи за Slivenpost.bg адвокат Сиво Сивов – защитник на семейството на убитото дете. След като присъдата наложена от Окръжен съд Сливен – доживотен затвор без право на замяна, бе потвърдена и от Апелативен съд Бургас, сега Трифонов ще „търси справедливост“ от Върховния касационен съд. „Мотив за обжалването е, че наложеното на Мартин наказание е нехуманно“, посочи адвокат Сивов. Това е последната инстанция, пред която убиецът може да обжалва постановеното му наказание.

И Апелативния съд потвърди доживотната присъда на убиеца от Сотиря

Припомняме, че присъдата на Мартин през месец януари миналата година беше първата след промяната в закона за съкратено съдебно следствие, която се случи след жестокото убийство на момиченцето. На заседанието в Сливен съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете.

Убиецът на Кристин получи доживотна присъда без право на замяна

Убийството на детето бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук