Неделният протест в Сливен ще бъде с нов час и място – пл. „Хаджи Димитър“ от 10.00 часа

Протестът под наслов „Един народ срещу системата“ Сливен ще се проведе от 10.00 часа в неделя, а сборния пункт на недоволните ще е на пл. „Хаджи Димитър“. Ако се окаже, че паркинга там не може да побере всички автомобили, ще се ползва и този на магазин „Била“. Това съобщи за Slivenpost.bg Валентина Василева Филаделфевс-един от организаторите на протестните действия в Сливен досега.

„Днес ще подам уведомление за протеста с промененото място и час, защото ние се разграничаваме от действията на Петър Низамов -Перата от Бургас, който е пуснал уведомление за протест от свое име в час и място, на което предишните две недели се събираха хората от Сливен. Този човек миналата неделя беше изгонен от протестиращите сливналии, защото призоваваше към агресия, опитваше се да подтикне хората към побой с полицаи, цепеше шествието и създаваше огромен хаос и напрежение“, поясни още тя.

По думите й, „Един народ срещу системата – Сливен“ няма нищо общо с въпросната личност, която явно има поръчение да дискредитира и опорочи един от най-активните и постоянни протести в страната. Ние, хората, които сме всеки ден на улицата и носим морална отговорност за живота на всеки, който се е присъединил към нас, се дистанцираме от този опит да бъдат употребени и изложени на опасност нашите съграждани.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук