Незаконно сметище „краси“ тревата край пътя от Фуражния завод към кв. „Д. Дачев“

Незаконно сметище „краси“ тревата покрай пътя от Фуражния завод към кв. „Диньо Дачев“. Гледката представя Сливен и пред ползващите железопътен транспорт българи, а може би и чужденци, тъй като разрастващото се сметище се вижда от прозорците на влаковете, които минават по жп. линията София -Бургас.

Боклуци каквто си пожелаеш, на купчинки с каквато големина си избереш, е гледката край пътя. Те не само, че не биват изчистени и премахнати, а дори стават по-големи с всеки изминал ден. На никой обаче това не му прави впечатление, освен на няколко граждани, които ни изпратиха снимки, за да покажат и на други тази „красота“.


Докато от отдел „Екология“ на Община Сливен правят информационни кампании, касаещи отказ от ползването на еднократни опаковки и дават разяснения как да пазим въздуха чист, природата край Сливен се замърсява и то на много места. На недобросъвестните граждани „не им пука“ за информационните кампаниии и си стоварват болкуците от къщи и от ремонта където си решат. Глобени и наказани едва ли има, а и да има сигурно са единици, тъй като за да бъде глобен някой, той трябва да бъде хванат докато изхвърля боклука си не където трябва. Стоварването на отпадъците обаче се случва обикновено в по-тъмната част от денонощието. И така .. не се знае докога, а незаконното сметище постепенно увеличава размерите и „очарованието“ си.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук