Незрящо момиче показа как „вижда“ и учи чрез новите технологии

Незряща единадесетокласничка от Хуманитарната гимназия в Сливен демонстрира пред представители на различни институции как „вижда“ и учи чрез новите технологии. Вяра Немцова и нейният учител Павлина Иванова от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, показаха на присъстващите как момичето използва различни компютърни програми за четене, създаване на текст и споделянето му като звуков файл.

Ученичката демонстрира техники как да си служи с телефона си в подготовката по различните предмети от учебната програма, как да запамети в него задачи от учебника, как да решава тестове и др. С помощта на електронно устройство Вяра подготви и разля в чашите чай за себе си и за ръководителката си. След показаните умения да ползва технологиите, представи пред гостите и резултатите от прилагането им – успехът ѝ е отличен, получава награди заради участието си в литературни и исторически конкурси, показва отлични резултати на пробните матури, съобщават от учебното заведение.

Демонстрацията се проведе в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ по време на открит урок на тема: „Използване на специални технически средства в обучението на слабовиждащи ученици в гимназиален етап“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук