Нетипична нощ на музеите с „Типично“

Всички музейни обекти в Сливен ще вземат участие заедно в отбелязването на Международният ден и Европейската нощ на музеите на 18 май 2019 г. Тази година Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национална художествена галерия „Димитър Добрович“, Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост Туида и Община Сливен ще предложат едно съвместно и незабравимо приключение за малки и големи. Предвидените мероприятия в програмата са насочени към младите хора и децата, към тези, в чиито ръце ще остане културно-историческото наследство и са свързани с темата на инициативата за 2019 г. – „Museums as Cultural Hubs: The Future of Tradition“. Днес музеите трябва да са адекватни на съвремието и за да накараме децата да искат да бъдат в музея, трябва да го направим през призмата на техните интереси.

Празненствата ще започнат с официално откриване, което ще се проведе в централната градска част, пред Регионален исторически музеи „Д-р Симеон Табаков“ на специално изградена сцена за събитието. Акцент в програмата ще бъдат звездите от „Типично“, които ще обявят приключенската игра – „Лов на АРТ&факти“. Условията й включват посещение на всички обекти, изпълнение на предизвикателства и събиране на печати. В края на играта за всички събрали пълен набор печати ще се проведе томбола с награди.

Официално откриване ще е в РИМ „Д-р Симеон Табаков“ Сливен от 17.00 ч.,а 15 минути по-късно ще бъде обявена приключенската игра, която ще приключи в 23.00 часа. Тегленето на томболаще започне 23:00 –до 23:30 ч.

Организатори на инициативата са: Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национална художествена галерия „Димитър Добрович“, Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост Туида, Община Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук