Не са ясни източниците на инфектиране на новите заразени с Ковид-19 в Областта

Засега не са известни източниците на инфектиране на шестимата новозаразени с коронавирусна инфекция в областта, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от тях са жители на община Сливен, останалите трима – на община Нова Загора. Възрастта им варира от 21 до 59 години. Четирима от болните са хоспитализирани, двама са на домашно лечение, информираха от РЗИ.

За съжаление, през последното денонощие битката с коронавируса изгуби пациентка на 71 години от Сливен, с придружаващи заболявания и общо тежко състояние. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Активните случаи на  COVID-19 в Сливенска област към момента са 36 – 20 са болните в община Сливен /19 от тях са жители на града/, 14 – в община Нова Загора /6 са жители на града, като 4 от тях – на най-гъсто населения квартал/, по 1 болен има в общините Твърдица и Котел.

По данни на здравните власти, разпространението на коронавируса на територията на областта е дифузно. През летния сезон рисковете от инфектиране не са отпаднали. Гражданите трябва да спазват противоепидемичните мерки, като носят предпазни маски в закрити площи, спазват физическа дистанция и избягват струпване на хора.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук