Не се налага преминаване към онлайн обучение в други училища в Сливенска област

Не се налага преминаване към онлайн обучение в други училища в Сливенска област, освен в СУ „Пейо Кр. Яворов“. Там 20 на сто от педагозите са в болнични – двама са положителни за коронавирус, останалите са с грипоподобни симптоми. Създадените затруднения за присъствено обучение на учениците налага да се предприемат временните мерки. Това е причината от днес до 20 ноември учениците от 5 до 12 клас да преминат в обучение от разстояние в електронна среда. В останалите училища не се налага преминаването към дистанционно обучение, посочват от Областния кризисен щаб.

Трима медици са сред 35 установените нови случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област, съобщават още от щаба. Те са двама лекари и медицинска сестра, работещи в две различни лечебни заведения. Регистрирани са две семейни огнища. Няма диагностицирани педагози или ученици.

Пациент на 64-годишна възраст, със сърдечна недостатъчност, хронична бъбречна недостатъчност и диабет изгуби битката с коронавируса. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

От щаба призовават гражданите да проявят висока отговорност, като спазват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, липсата на групови събирания и изолацията доказано ограничават риска от инфектирани с коронавирус. Изпълнението на мерките е грижа, както за собственото и за здравето на околните, така и за здравето на лекарите и здравните специалисти.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук