Новите 240 в 45-ия Парламент положиха клетва

Започна първото заседание на новоизбраното 45-о Народно събрание. То се провежда в старата сграда на парламента на пл. „Народно събрание“ 2.

Събранието се свиква с указ на президента Румен Радев.

Съгласно Конституцията първото заседание на Народното събрание бе открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В 45-ото Народно събрание това е Мика Зайкова от „Има такъв народ”.

На първото заседание народните представители положиха следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“. В пленарната зала прозвуча химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстват на първото пленарно заседание. Румен Радев ще отправи обръщение към народа и Народното събрание.

Очаква се изявления да направят представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това ще бъде избран председател на 45-ото Народно събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и се очаква да произнесе слово.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук